Piątek 26/02/2021
Teraz jest 22:05 

.

Odwiedziło nas już
844106
internautów
 


 

 

* * *

23.02.2021 r. – Wtorek
Barszcz biały warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Makaron (durum)  z sosem jogurtowo – owocowym, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.

 

24.02.2021 r. – Środa
Rosół z makaronem (durum) i warzywami,
Udziec drobiowy opiekany, surówka a`la Coleslaw
 (kapusta biała, marchewka, cebula, kukurydza, koper, jogurt naturalny, przyprawy),
ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler.


25.02.2021 r. – Czwartek
Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo mieszane,
Pulpeciki mięsne w sosie pieczarkowym, surówka z ogórka kiszonego i cebuli
(ogórek kiszony, jabłko, cebula, nać pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy),
kasza jaglana, napój miętowy z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu.

 

 

26.02.2021 r. – Piątek
Krupnik ryżowy z warzywami,
Filet rybny w cieście naleśnikowym, surówka z pora i jabłka
(por, jabłko, jogurt naturalny, przyprawy),
ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, jaja, mleko, seler, mięczaki.

 

* * *

01.03.2021 r. - Poniedziałek

Zupa z warzywami i brokułami, pieczywo mieszane,
Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, kefir / herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.

 

 

02.03.2021 r. – Wtorek

Zupa szczawiowa z warzywami i jajkiem,
Kotlet schabowy w panierce, sałata z sosem winegret,
ziemniaki z koperkiem, sok owocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu.

 

 

03.03.2021 r. - Środa

Rosół chłopski z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Makaron (durum)  z serem twarogowym, OWOC, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.

 

 

04.03.2021 r. – Czwartek

Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami,
Pyzy z mięsem, kapusta biała gotowana, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, gorczyca.

 

 

05.03.2021 r. – Piątek

Zupa pomidorowa z ryżem i warzywami,
Śledź pod pierzynką (płaty śledziowe, jogurt naturalny, śmietana, cebula, jabłko, przyprawy),
 ziemniaki z koperkiem, napój miętowy z cytryną.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, ryby, mleko, mięczaki.



* * *

Uwaga! Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie.

 

 
 

 

2018 © Copyright by Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Pawla II w Pabianicach.
™2012 Designed by Nico. All rights reserved.