Poniedziałek 25/03/2019
Teraz jest 14:36 

.

Odwiedziło nas już
421165
internautów
 


Stołówka

Jadłospis

 

*  *  *

18.03.2019 r. – Poniedziałek

Kapuśniak z białej kapusty z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Gulasz wieprzowy, kasza bulgur, OWOC,
maślanka / herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.

 

 

19.03.2019 r. – Wtorek

Zupa cebulowa z warzywami i makaronem (durum),
Brizol drobiowy, bukiet warzyw z wody, ziemniaki z koperkiem,
kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler.

 

 

20.03.2019 r. – Środa

Zupa pomidorowa z warzywami i ryżem,
Pampuchy drożdżowe z sosem jogurtowo-owocowym, OWOC,
herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler.

 

 

21.03.2019 r. – Czwartek

Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi,
Kolorowe risotto drobiowe z warzywami
(ryż paraboliczny, filet drobiowy, marchewka, groszek zielony, kukurydza, przyprawy),
kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, seler.

 

 

22.03.2019 r. – Piątek

Zupa Neapolitańska z warzywami i makaronem (durum),
Ryba po grecku z sosem warzywnym, ziemniaki z koperkiem,
 kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, mleko, seler, mięczaki.

 

*  *  *

25.03.2019 r. – Poniedziałek

Zupa gulaszowa z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Jajko sadzone, marchewka z groszkiem zielonym, ziemniaki z koperkiem,
herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.

ALERGENY: gluten, jaja, seler, nasiona sezamu, mleko.

 

 

26.03.2019 r. – Wtorek

Kasza manna na rosole z warzywami,
Udziec drobiowy opiekany, sałata z sosem winegret
(musztarda, olej rzepakowy, miód pszczeli, czosnek, przyprawy),
 ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: seler, gorczyca.

 

 

27.03.2019 r. – Środa

Zupa grochowa z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Naleśniki z serem twarogowym,OWOC,
herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.

 

 

28.03.2019 r. – Czwartek

Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami,
Prażoki ze skwarkami, kapusta kiszona gotowana,
 herbata miętowa z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, seler.

 

 

29.03.2019 r. – Piątek

Zupa pieczarkowa z warzywami i makaronem (durum),
Filet rybny w panierce, surówka z selera, jabłka i rodzynki
 (seler, jabłko, rodzynka, jogurt naturalny, przyprawy),
 ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, mleko, seler, mięczaki. 

 

*  *  *

01.04.2019 r.  Poniedziałek – Rekolekcje Wielkopostne

Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Bułka słodka, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.

 

 

02.04.2019 r.  Wtorek - Rekolekcje Wielkopostne

Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym,
kluska śląska, buraczki zasmażane,
kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, gorczyca, mleko, jaja.

 

 

03.04.2019 r.  Środa - Rekolekcje Wielkopostne

Farsz wołowy z warzywami, ziemniaki z koperkiem, ogórek kiszony, OWOC,
herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca.

 

 

04.04.2019 r. – Czwartek

Rosół z warzywami i makaronem (durum),
 Potrawka drobiowa z warzywami, ziemniaki z koperkiem,
kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler.

 

 

05.04.2019 r. – Piątek

Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem (durum),
Filet rybny w panierce, surówka z czerwonej kapusty i jabłka
(kapusta czerwona, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy),
 ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, mleko, seler, mięczaki.

 

*  *  *

Uwaga! Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie.

 
 

 

2018 © Copyright by Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Pawla II w Pabianicach.
™2012 Designed by Nico. All rights reserved.